Om oss

Gycom är en automationspartner inom energidesign för fastigheter, industri och krävande miljöer. Vi designar unika lösningar för varje utmaning och hjälper våra partners att nå nya höjder..

Rätt energi för dina möjligheter

Vi lever i en tid där allt fler processer och funktioner blir osynliga för ögat. Många system verkar i det dolda för att hjälpa, skydda, vägleda och skapa värden åt oss. Gycoms automationslösningar rör sig ofta i denna sfär, med lösningar som inte går att se utifrån, men som möjliggör allt från energieffektivisering till raketuppskjutningar och piratbekämpning.

Genom att erbjuda rätt energi för dina möjligheter ser vi på Gycom till att varje lösning blir unikt anpassad efter dina behov. Vi skapar driftsäkra och trygga konstruktioner, medvetna om att en process är aldrig bättre än sin svagaste länk.

Vår historia

Med rötter från Sandblom & Stohne och Gylling Component har Gycom en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1926. I dag är vi en del av Enequi-koncernen, där vi med vår spetskompetens kring energidesign utvecklar lösningar för fastigheter, industri och krävande miljöer. Våra system används av välrenommerade företag över hela världen.

Den djupa produktförståelse som kommer från att har utvecklat välfungerande ingenjörslösningar i snart 100 år är ett arv som vi fortsätter att förvalta. Det är partnerskap som vi bygger vidare på och det är kompetens som låter oss bana vägen för nya, hållbara lösningar.

Våra värderingar

Vi ser långsiktigt

Att skapa hållbar framgång är vår högsta prioritet. Vi är tillgängliga, lyssnar för att förstå och designar lösningar som skapar verkligt affärsvärde i hela värdekedjan. Vi skapar trygga och stabila partnerskap och bygger för framtiden.

Vi ser nya vägar

Vi är visionära entreprenörer och driver utvecklingen inom vårt område. Vi ser möjligheter där andra ser svårigheter och höjer ständigt ribban för vad som är möjligt. Vi vet att de som ser det och tror på det också är de som gör det.

Gycom - Vi designar möjligheter

Vi ser målet

Vi går från utmaning och idé
till analys och lösning med beslutsamhet och energi. När vi sätts på prov ser vi det som ett tillfälle att höja oss ytterligare och vi ger oss inte förrän vi bidrar med värde utöver det förväntade.

Våra medarbetare

Bakom våra lösningar finns ett gäng kloka medarbetare som ser till att varje kund får precis det de behöver, och lite till. Genom lyhördhet och nytänkande skapar vi nya möjligheter för din verksamhet. Här kan du lära känna några av oss bättre!

 • Gycom söker senior PLC-programmerare

  Gycom söker senior PLC-programmerare

  Vill du vara med och skapa skräddarsydd teknologi för att förenkla, energieffektivisera och utveckla morgondagens industri? Gycom jobbar med energidesign och optimerar verksamheter i små som stora projekt över hela världen. Vår styrka är att förstå våra kunders utmaning och att designa en unikt matchad automationslösning som ger nya möjligheter till framgång. Nu söker vi…

  Läs mer

 • Lär känna Gycoms nya automationsingenjör

  Lär känna Gycoms nya automationsingenjör

  Efter många år på konsultbolag bestämde sig Daniel Pantzar för att söka sig till Gycom. Här får han vara med i hela projektprocessen, från start till uppföljning.– Det känns jätteroligt med mer variation i vardagen, säger han. Det är nu tre månader sedan Daniel Pantzar gjorde sin första dag som automationsingenjör på Gycom. Efter ett…

  Läs mer

 • Konstruera morgondagens elsystem!

  Konstruera morgondagens elsystem!

  Sök jobbet som Elkonstruktör hos Gycom Gycoms lösningar är oftast inte synliga från utsidan men möjliggör allt från energieffektivisering till raketuppskjutningar och piratbekämpning. Vår styrka är att förstå våra kunders utmaning och designa en unikt matchad automationslösning som ger nya möjligheter till framgång. Vill du vara med och skapa skräddarsydd teknologi för att förenkla, energieffektivisera…

  Läs mer

 • John brinner för kundrelationer

  John brinner för kundrelationer

  Göteborgaren John Miotke gillar när det är mycket på gång. Han trivs därför väldigt bra i rollen som Key Account Manager, där han får träffa många kunder, skapa goda relationer och samla kunskap för Gycoms fortsatta tillväxtresa. På fritiden är skidåkning, segling och familjehäng favoritsysselsättningarna, och är solen framme tar han gärna en långpromenad i…

  Läs mer

 • Automationsingenjören Peter fortsätter att utvecklas på Gycom

  Automationsingenjören Peter fortsätter att utvecklas på Gycom

  Peter Alhede har arbetat med automation i nästan 20 år, varav de senaste två åren som automationsingenjör på Gycom. Ändå upplever han att det finns massor kvar att lära, något som håller honom på tårna varje dag. Att enbart sitta och programmera hela dagarna är inget för Peter, som tycker om när det händer saker…

  Läs mer

 • Lär känna Gycoms VD Staffan Sjöstedt

  Lär känna Gycoms VD Staffan Sjöstedt

  Med en bakgrund inom teknisk försäljning och längtan efter att driva bolag intog Staffan Sjöstedt VD-rollen på Gycom för drygt två år sedan. Idag är han en av många viktiga kuggar i bolaget, som hjälper kunder att automatisera sina verksamheter.   Staffan är i grunden civilekonom och civilingenjör inom teknisk fysik och elektroteknik och har…

  Läs mer

Laddar formulär