I oktober gjorde Erik Frid sin första dag som Key Account Manager Automation på Gycom. Knappt två månader in har han blivit ett viktigt bidrag på automationssidan. Vi på Gycom är väldigt glada att ha honom i teamet.

När Erik klev in på Gycoms kontor i Göteborg var han redan delvis bekant med både personalen och produkterna, då han arbetat tillsammans med Gycom i olika projekt på sin tidigare arbetsplats.

– Jag har alltid känt mig välkommen på Gycom, oavsett vilken roll jag har haft. Det har varit jättekul att få bli en del av företaget på riktigt och att lära känna de anställda bättre. Vi har mycket gemensamt, framför allt ett brinnande teknikintresse och engagemang för att lösa kunders problem, säger han.

I sina tidigare yrkesroller arbetade Erik med rörlig strömmatning och industriell radiostyrning. År av pandemi och hemarbete fick honom att längta efter förändring. På Gycom kretsar arbetsdagarna i stället kring automatiserad styrning.

– Efter över 15 år i samma bransch var det dags att vända blad. Att få syssla med automation och grön teknik känns som ett steg framåt både på ett personligt och ett tekniskt plan, säger Erik.

Rollen som Key Account Manager Automation med fokus på att bygga nya kundrelationer ger Erik stora möjligheter att bidra till Gycoms framtida tillväxt.

– I början av min karriär trodde jag inte att försäljning var något för mig, men på industrisidan handlar säljrollen mer om teknisk kunskap, relationsbyggande, service och problemlösning, vilket är precis vad jag gillar. Det var faktiskt exakt de delarna som lockade mig till universitetet en gång i tiden, skrattar Erik och fortsätter:

–  Att få vara med och bygga upp automationsavdelningen på Gycom känns jättekul. Mest ser jag fram emot att få träffa alla kunder, bygga starka kundrelationer och lösa kundernas problem.

Om Erik Frid

Ålder: 37

Bor: Lunden i Göteborg

Intressen: Umgås med familj och vänner, träna, musik, spela gitarr, MTB/enduro, resa och upptäcka nya platser med min motorcykel.

Gör helst en ledig dag: ”Cyklar mountainbike i skogen.”

Något få känner till om mig: ”Jag gillar att baka semlor.”

Viktigast på en arbetsplats: Frihet under ansvar där resultatet är det viktiga, samt möjlighet att arbeta remote när arbetet tillåter och såklart kollegorna.