Energidesign

Med kunskap och kreativitet inom automation och energidesign möjliggör vi kontroll, förenkling och förbättring av våra liv.

Vi lyssnar noga för att förstå utmaningen och lyfter blicken bortom dagens lösningar för att designa nya möjligheter till framgång.

Vad är energidesign?

Allt vi på Gycom gör kretsar kring energi.

Vi omformar elektrisk energi till mekanisk energi med hjälp av pumpar, fläktar och elmotorer.

Vi mäter egenskaper så som flöde, temperatur och tryck och designar sedan elektriska styrsignaler som styr värdeskapande processer.

Eller som en kund uttryckte det;

Gycom har kunskap att ta idé till färdig lösning. För oss är det väldigt viktigt.
Vi har en idé om hur något ska fungera och de klär det i hur en färdig lösning ser ut. Vi pratar inte om hur många reläer det ska vara, utom om vad vi egentligen behöver och det kan se ut på massa olika sätt. Vi vill bara ha en funktion och eftersom de är professionella bygger de inte bara vad vi säger, utan att har väldigt god kunskap om vad vi gör och behöver.”

I en värld där konstant tillgång på elektrisk energi inte längre kan tas för given och där driftskostnaderna stadigt ökar – vill vi vara en drivande partner i energiomställningen. Genom att minimera ditt energibehov och utnyttja tillgänglig energi på smartast tänkbara sätt rör vi oss mot ett hållbarare samhälle. 

Att reducera effektbehovet med 87%, som en annan av våra kunder gjorde, genom att halvera flödet kring centrifugalpumpar och fläktar, skapar stor förändring både för miljön och budgeten – utan att påverka verksamheten nämnvärt.

Med Gycom får du en partner som ser till helheten och gör sitt yttersta för att förstå era utmaningar och se era dina möjligheter. Tillsammans kan vi skapa storverk!

Vad vi gör

Automation

När det börjar brinna är Gycoms automation livsviktig. Vi är specialister på skumsläckningssystem, men oavsett om du behöver automatisering av din produktionslina, industriell programmering eller energidesign för morgondagen så är vi din partner. Vi har hunnit lära oss ett och annat om automation sen 1926, det gör oss ännu mer nyfikna på vad framtidens teknik kan möjliggöra.

Våra automationslösningar skapar trygghet, effektivitet och möjliggör processer som driver världen framåt. Vi ser helheten, men fokuserar på att hjälpa maskinbyggare att leverera sitt bästa som en del av den helheten. De i sin tur skapar förutsättningar för att bygga elbilar, hus och skapa stordåd. En process är aldrig bättre än sin svagaste länk. Med Gycom i konstruktionen skapar du driftsäkerhet och trygghet!

Elkomponenter

För att bygga avancerad automation och skapa nya möjligheter behövs elkomponenter av rätt klass. Rätt komponenter för rätt applikation helt enkelt. Eftersom vi själva måste garantera att våra automationslösningar och elcentraler fungerar, kan du vara säker på att de komponenter du beställer av oss tåls att användas.

Vi designar de energiflöden som gör din vardag enklare.

Energidesign finns i det lilla och i det stora. I lösningen som optimerar flödet från idé till färdig produkt. I signalen som startar tillverkningsprocessen. Inuti den färdiga produkten. I valet av rätt komponenter. I viljan att förstå och kompetensen att utveckla. Mot möjligheterna. I ständig rörelse från utmaning till flyttade gränser.