Lär känna Gycoms nya elkonstruktör

Lär känna Gycoms nya elkonstruktör

För snart sju år sedan lämnade Andreas Tejemark automationsbranschen för att testa något nytt. Nu är han tillbaka, i en roll som elkonstruktör på Gycom.
– Det sägs att man inte vet vad man har förrän det är borta, säger han.

Andreas Tejemark har arbetat många år i el- och automationsbranschen. Längst tid tillbringade han på ett hissföretag. 16 år för att vara exakt. Närmast kommer han från underhållssidan på Volvo. När han nu börjar på Gycom så ser han fram emot att få vidareutveckla sina el- och automationskunskaper.
– Det ska bli jätteroligt att se vad som har hänt i branschen de senaste åren. Jag längtar mest efter att få lära mig om nya system och styrningsanordningar, säger Andreas.
På sin tidigare arbetsplats låg fokus på att bygga, testa och supportera styrningslösningar för hissar. På Gycom kommer arbetet att vara mer varierat, framför allt när det kommer till mängden lösningar att arbeta med. Gycom vänder sig till alla möjliga industriföretag och det är vanligt att en anordning som ska konstrueras till ett projekt redan har någon typ av styrning som konstruktören behöver förhålla sig till. För Andreas, som tidigare endast arbetade med projekt som berörde hissar, kommer det här att bli den största utmaningen.
– Att få arbeta med olika grundförutsättningar hela tiden kommer att bli utmanande och otroligt utvecklande, säger han.

Varifrån kommer ditt intresse för el och automation?

– El har alltid varit ett stort intresse. Pappa arbetade som industrielektriker när jag var liten och jag blev överlycklig när jag fick ”lilla elektrikern” i present. Det var en leksakslåda med lampor, sladdar och motorer i. Jag brukade ofta sitta och koppla ihop det där. När det senare blev dags att välja gymnasium så behövde jag inte fundera så mycket, säger Andreas.

Du gjorde din första dag på Gycom den 15 januari. Hur har den första tiden varit?

– Den har varit jättebra! Alla är trevliga och kunniga. Eftersom vi sitter lite utspridda och många är i väg på projekt så har jag inte hunnit träffa alla än, men det kommer så småningom. Jag ser fram emot att också få komma ut mer till kund framöver, säger Andreas.

Hur skulle du beskriva dig själv som kollega?

– Oj, vad svårt. Jag gärna hjälper till där det behövs. Som person är jag ganska lugn. Jag gillar planering och balans. Det som motiverar mig mest är utveckling, avslutar Andreas.

Om Andreas Tejemark

Ålder: 43 år
Bor: Västra Frölunda i Göteborg
Familj: Fru, två söner på 16 och 11 år och en hund
Fritidsintressen: Film och spel