Efter många år på konsultbolag bestämde sig Daniel Pantzar för att söka sig till Gycom. Här får han vara med i hela projektprocessen, från start till uppföljning.
– Det känns jätteroligt med mer variation i vardagen, säger han.

Det är nu tre månader sedan Daniel Pantzar gjorde sin första dag som automationsingenjör på Gycom. Efter ett arbetsliv helt i elektronikens tecken, bland annat som konsult, fabrikselektriker och servicetekniker, trivs han bra med att nu få ta ett helhetsgrepp kring projekten han deltar i.

– Jag har lång erfarenhet inom elkonstruktion och driftsättningar. Det har jag stor nytta av här på Gycom, samtidigt som jag får lära mig nya saker och utvecklas genom att behöva tänka mer på helheten, säger han.

Att det blev just elektronik som fångade Daniels uppmärksamhet stod klart för honom redan när han som liten började att intressera sig för olika typer av apparater. Han ville förstå vad som fick lampor att blinka och mekaniska armar att röra sig.

– Elektronik har alltid varit intressant. Jag började tidigt att koppla ihop enklare saker, som styrningar till larm. Mamma och pappa tyckte nog inte att det var lika roligt när det började att tjuta och blinka när de öppnade dörrar eller vad det kunde vara, skrattar Daniel.

Vad fick dig att söka dig till Gycom?

– Jag hade hört gott om företaget från tidigare kollegor som börjat på Gycom. Jag hade också en längtan om att arbeta på ett mindre företag igen, det är väldigt trevligt. Men främst var det väl variationen i att få vara med hela vägen i flera mindre projekt som lockade, istället för att enbart jobba med en specifik del i få väldigt stora projekt.

Hur har tiden på Gycom varit hittills?

– Bara bra skulle jag säga. Det är ungefär som jag trodde att det skulle vara. Mina främsta arbetsuppgifter är elkonstruktion och driftsättning av det jag har byggt, men som sagt så är jag med hela vägen i projekten. Ett av mina första projekt var att rita och utforma ett styrskåp till ett spännande kundprojekt. Det var roligt att få hoppa in i verksamheten ganska direkt och börja att sätta mina kunskaper på prov.

Om Daniel Pantzar
Ålder: 50
Bor: Hisingen i Göteborg
Familj: två barn
Fritidsintressen: löpning, badminton, utförsåkning och att umgås med vänner och familj