Problemlösaren Petra är ny administratör och innesäljare på Gycom

Den första februari gjorde Petra Leman sin första dag på Gycom. Med bred erfarenhet från bland annat läraryrket, olika ekonomi- och administrationsroller samt en del projektledning ser hon fram emot att ta sig an en ny bransch.

Industriautomation, energidesign och styrskåp är numera en del av Petras vardag. Genom åren har hon arbetat på företag som sysslat med allt från brandskydd till tillverkning av kök till fartyg. I botten har hon en grundskollärarutbildning och 15 års arbete inom skolan. Några veckor in i sin nya roll på Gycom känner hon att hon har hittat hem.

– Jag trivs redan jättebra. Alla är trevliga och det ska bli spännande att få arbeta med automationslösningar för industrin. Min roll innefattar mycket problemlösning, planering och situationer där man måste tänka till. Jag blir som en slags spindel i nätet, vilket verkligen passar mig, säger Petra.

Som administratör och innesäljare kommer hon att behöva lära sig en del om Gycoms system. De främsta arbetsuppgifterna kommer att vara inom inköp, innesälj, orderhantering och support, och det förenklar arbetet att ha viss teknisk kunskap.

– Det blir en helt ny bransch för mig, så det finns att lära. Ramverket kring administration kan jag däremot ganska bra från tidigare roller. Det blir några nya system att sätta mig in i, men grunden kan jag, säger Petra.

Vilka är dina tre främsta egenskaper?

– Jag är väldigt social, problemlösande och hjälpsam. Det där jag nämnde om att vara en spindel i nätet går igen privat också. Jag är den i min bekantskapskrets som ser till att hålla kontakten och ofta styr upp saker, både för vänner och familj.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag gillar att göra ganska vardagliga saker, som att umgås med vänner och familj, vara ute i skogen med hunden, träna, påta i trädgården och fixa saker hemma. Jag älskar att skapa med händerna också. Det bor en särskild glädje i att måla, tapetsera och bygga grejer till hemmet.

Vad ser du mest fram emot med att börja på Gycom?

– Jag längtar efter att få lära mig allt nytt och lära känna teamet ännu bättre. Jag har blivit så himla fint välkomnad och trivs redan jättebra. Det är god stämning och högt i tak. Alla skojar med varandra och hjälps samtidigt åt.

Om Petra Leman
Bor: Lerum, lite utanför Göteborg
Familj: Man, tre barn på 15, 20 och 22 år och hunden Laban
Ålder: 53
Favoritarbetsredskap: ”Helt klart block och penna.”