Nu fokuserar Gycom och Enequi sina verksamheter, genom att överlåta delar av sina åtaganden till Eldon Installation. Beslutet är strategiskt och ger Gycom och Enequi möjlighet att satsa fullt ut på sina huvudområden industriell automation och intelligent energilagring.

Gycom och Enequi har beslutat att överlåta sina erbjudanden inom färdigbyggda el-centraler till Eldon Installation. För Gycoms del handlar det om OEM-centraler och för Enequi om lägenhetscentraler av typen GKC.

– Det här är en långsiktigt bra lösning för våra kunder. Den matchar bra in i Eldons sortiment och existerande affär, samtidigt som den ger oss på Gycom möjlighet att fokusera mer på vårt primära affärserbjudande. Vi har högt förtroende för att Eldon kommer att leverera med samma höga kvalitet, säger Staffan Sjöstedt, VD på Gycom.

Överlåtelsen innebär att Eldon Installation tar över lösningar, leverantörer och kunder kopplade till Gycoms och Enequis tidigare erbjudanden. Därtill kommer en utesäljare och en produktchef från Gycom att fortsätta sina anställningar hos Eldon Installation.

– Vi är glada att Gycom och Enequi vill göra detta med oss. Det innebär en förstärkning av kompetens och produktbredd som kommer att gynna både nya och befintliga kunder. Det ska bli en spännande resa, säger Jonas Sandqvist, VD på Eldon Installation.