Staffan Sjöstedt är ny verkställande direktör för Gycom Industry Nordic. Med sin breda erfarenhet av försäljning i olika branscher är målet att bidra till en fortsatt utveckling och tillväxt för företaget.

Staffan Sjöstedt kommer närmast från tjänsten som försäljningschef på Gycom. Innan dess har han spenderat de senaste tio åren med försäljning inom fordonsindustrin, mestadels på Bosch. Han är i grunden civilingenjör inom teknisk fysik och elektroteknik samt civilekonom.
– Det känns som en spännande utmaning att få fortsätta utveckla företaget tillsammans med ett fantastiskt team, säger han.

Svensk industri förändras just nu kraftigt med Internet of Things (IoT) och medföljande automation, en förändring där Gycom kommer att ta en aktiv roll. 
– Med min erfarenhet från olika branscher och driv för affärer och försäljning kommer jag att bidra till en fortsatt utveckling och tillväxt för Gycom, säger Staffan Sjöstedt.

Han ser att möjligheterna till lönsam tillväxt på den nordiska marknaden är stor. 
– Gycom har en lång och stolt historia. Detta, tillsammans med den djupa tekniska kunskap som finns inom företaget, är grundbulten i vår framtida strategi. En strategi för lönsam tillväxt och utveckling, säger han.

Företagets tidigare VD Vladimir Vujic går nu över till rollen som CEO på moderbolaget Enequi, som är inne i en tillväxtfas med att tillhandahålla produkter och tjänster för energilagring.
– Jag tycker att det är ett mycket bra val med Staffan som ny VD. En stor fördel som jag ser det är att han kommer från en annan bransch och kan se på verksamheten med fräscha ögon. Samtidigt har han haft möjlighet att gå på djupet i verksamheten som försäljningschef och kan nu addera tankar och idéer från bilindustrin till kompetensen som redan finns på Gycom. Staffan har stora möjligheter att ge ny energi till bolaget och skapa tillväxt, säger Vladimir Vujic.

Ett annat viktigt bidrag till verksamheten är Staffans hälsosamma ifrågasättande, menar han.
– Staffan har en förmåga att tydligt analysera verksamheten och kan med sin kompetens från större verksamheter bidra med strukturerad styrning och tydliga processer, säger Vladimir Vujic.

Gycom skapar skräddarsydd teknologi för att förenkla, energieffektivisera och utveckla morgondagens industri. Med expertis inom mekatronik och automation utvecklas system från idé till lösning på ett tryggt, effektivt och hållbart sätt.

Mer information: Julia Eriksson, marknadschef, tel: 010 – 122 17 43

Vi förser våra kunder med produkter och lösningar från våra välkända varumärken inom installation, KNX, mätteknik och industri. Med vårt breda sortiment kan vi erbjuda produkter av högsta kvalitet samt även enklare, prisvärda modeller – allt utifrån applikation och behov. Vi utvecklar hela tiden vårt produktsortiment och vår service så att vi, tillsammans med våra kunder, ligger i teknikens framkant. Målmedveten satsning på expansion har lett till att verksamheten idag täcker den nordiska marknaden. Det är ett fokus vi haft i nära 30 år.