Automatiserad teknik för besöksbegränsning sparar pengar för butiksägare och skapar en tryggare upplevelse för besökarna. Den 10:e januari började den så kallade pandemilagen att gälla vilken innebär att till exempel butiker, köpcentrum och andra handelsplatser samt gym och idrottsanläggningar måste begränsa antalet besökare.

– Idag görs detta oftast manuellt och jag har sett flera butiker som har personal ståendes vid ingången för att räkna hur många besökare som förtillfället finns i butiken. Det känns extremt ineffektivt och därför valde vi att snabbt utveckla en automatisk besöksbegränsare, säger Joakim Elfström, ansvarig för automationslösningar på Gycom.

Med Gycoms nyutvecklade besöksbegränsare kan butiker, oavsett storlek, enkelt hålla koll på antalet besökare i butiken och begränsa det för att följa den nya lagstiftningen. Genom att ange ett maxtak för antalet besökare, givet butikens storlek, informerar besöksbegränsaren kunderna när det är fullt i butiken.

– Vi har utvecklat besöksbegränsaren för att lösningen ska vara smidig och kostnadseffektiv. Butiksägaren monterar helt enkelt små sensorer på larmbågarna eller vid dörrkarmen som sedan räknar de som kommer in i och går ut ur butiken. Om maxantalet uppnås visas en röd lampa för nya besökare till dess att någon annan har lämnat butiken. En effektiv lösning som alla förstår och som gör att butikspersonalen istället kan hjälpa besökarna i butiken för bättre ruljangs, förklarar Joakim.

Besöksbegränsaren kopplas enkelt in i en vanlig stickkontakt och fungerar för både butiker som har olika in- och utgångar och för butiker som enbart har en dörr in och ut. Installationen är snabb och enkelt och inga IT-integrationer krävs.

Maila support@gycomindustry.com för att beställa en besöksbegränsare till din butik eller ring oss på 010 – 122 17 06 för mer information.