Vi är glada att välkomna Jesper Arstad som ny automationsingenjör på Gycom. Jesper utgår ifrån Göteborg och kommer bidra med modern automationskunskap till den redan breda kompetens som idag finns på Gycoms utvecklingsavdelningen i Mölndal.

”Det känns jättebra att vara på plats på Gycom. Jag har fått ta del av och försökt ta in så mycket ny information jag bara kan under de här första veckorna. Det finns väldigt mycket kunskap här, både på bredden och på djupet” säger Jesper.

Jesper är utbildad automationsingenjör från Teknikhögskolan i Linköping och ger utbildningen mycket beröm.

”Det var en väldigt bra blandning mellan teori och praktik. När jag prövade saker i verkligheten längtade jag alltid tillbaka för att lära mig mer och förstå nya saker. När jag hade lärt mig ny teori i skolbänken var det alltid roligt att få pröva de sakerna ute i fält” säger Jesper.

Precis som under utbildningen ser Jesper nu fram emot att vara med på en spännande resa med Gycom.

”Jag fick en bra känsla för företaget redan under de första intervjuerna och när jag fick chansen att prata med teamet. Det är en go’ stämning och det är tydligt att Staffan har nya och spännande idéer för bolagets framtid” fortsätter Jesper.

Jesper är även utbildad elektriker och har flera års erfarenhet av att jobba som maskinoperatör. In i sin nya roll som automationsingenjör på Gycom tar han även med sig kompetens ifrån högautomatiserade produktionslinjer på bland annat SKF. Det ger en kunskapsbredd som öppnar upp för förståelse för olika bolags utmaning under energiomställningen.

”Många fler bolag borde börja implementera automation i liten skala. Att involvera operatörer och de som är nära processerna tidigt skapar engagemang och förståelse. Dessutom bidrar automation i mångt och mycket till en tryggare, mer ergonomisk och dessutom mer effektiv arbetsplats” förklarar Jesper. Vill du ha hjälp att hitta enkla och smidiga automationsmöjligheter i din verksamhet?


Kontakta oss på Gycom redan idag, så hjälps vi åt att förbättra ditt affärsresultat!