Gycom snabbkoppling

30 års erfarenhet av snabbkoppling

Gycom har 30 års erfarenhet av snabbkoppling i Sverige och Finland och nu har vi tagit steget att lansera ett eget snabbkopplingssortiment på den nordiska marknaden. Det innebär att vi nyligen även lanserat produkterna på den norska och danska marknaden. Sortimentet Gycom AC 166 tillverkas av Adels Contact i Tyskland och är självklart halogenfritt. Produkterna passar perfekt vid upphandlingar av större byggprojekt som kontor, kommersiella fastigheter, skolor och sjukhus. 

 


 

Snabbkoppling – enbart fördelar

Jämförelse av belysningsinstallation med kraft och DALI.

Gycom snabbkoppling jämförelse 

 


 

​Vi tittar närmre på fördelarna

 

​Belysning och kraftinstallation

System med få komponenter och ett oändligt antal möjligheter. Kontors-, affärs- och andra flexibla lokaler måste vara praktiska och funktionella. Dess­­utom ska de vara planerade för att fungera väl även i framtiden. Belysnings- och kraftinstallationer måste kunna anpassas för modifikationer och omställningar.


Infrastruktur

Komponenterna består av förkontakterade kablage och komponenter för alla basfunktioner. Planeringen blir enkel och möjliggör snabb om- och utbyggnad vid omställning av kraft- och belysningssystem.


Ekonomi

Installationstiden minskar med upp till 70% jämfört med konventionell installation. Detta resulterar i en total kostnadsbesparing på upp till 30%. Tidsstyrning i kombination med närvarodetektering ger en optimering av drifttiderna och minskar energi­förbrukningen.


Integration

Komponenterna är anpassade till äldre konventionella installationer för att möjliggöra en enkel utbyggnad av ett befintligt system med snabbkoppling.


Miljö

Genom en ökad återanvändning av installations­material vid om- och utbyggnad minskar miljö­påverkan. Elmiljön förbättras också genom bussledningar med svagström som ger minskade elektromagnet­iska fält.

 


 

Vad består snabbkopplingssystemet av? 

Snabbkopplingssystemet består av färdiga kablage, kontakter, distributionsblock och boxar för alla basfunktioner. Planeringen blir enkel och möjliggör effektiva installationer vid nybyggnation och om- och utbyggnad av kraft- och belysningssystem​. 

Installationstiden minskar med upp till 70% jämfört med konvent­ionell installation. Detta resulterar i en total kostnadsbesparing på upp till 30%. 

 


 

Standarder och certifieringar 

Snabbkopplingssystemet uppfyller 130 stycken internationella godkännanden så som VDE, ENEC, UL, KEMA med flera​. Det uppfyller standarderna IEC/EN 61 535, RoHS, WEEE, PFOS, REACH och CE ​samt har certifiering enligt DIN EN ISO 9001 och DIN EN ISO 14001.


 


 

Videofilmer

Presentation av snabbkopplingssystemets olika komponenter.

Gycom AC 166 - Snabbkopplingssystem

Gycom LED – Smidig och lätt distributionsenhet

Gycom AC 162 LED

LCS 45 – Armaturkoppling IP65

 


 

Produktsortiment

Klicka på bildrutorna nedan för att ​titta närmre på produkterna inom respektive produktgrupp.

AC 166 G – standard

AC 164 – mini

Gycom LED

Gycom Armaturkopplingar IP65