Elmässan Umeå 2017

Elmässan i Umeå

07 september, 2017
Easyfairs Elmässan i Umeå är i full gång och vi har laddat upp med lite smått och gott för både Fastighetsautomationssidan och Industri & Automation.

Den 6-7 september är det fullt hus på Elmässan i Norr i Umeå. I montern presenterar vi lite smått och gott från våra båda avdelningar Fastighetsautomation och Industri & Automation.

 

Digitalt kopplingsur med Bluetooth – Framtiden är här!

Vårt nya digitala kopplingsur G-Smart som kan ställas in via läsplatta eller smartphone med Bluetooth är rykande färsk och besökarna har bara haft positiva saker att säga om den nya serien.

Kombicentraler för el och media 

En annan nyhet för året är ​våra kombinerade el- och multimediacentraler GKC med installationsvänliga och professionella lösningar. ​​En kapslingslösning med bland annat vändbar infällnadslåda, löstagbara flänsar och det väl tilltagna mediautrymmet för flexibel bestyckning samt dörr för wifi-signaler ger en stor fördel vid installation i alla typer av bostäder. 

 

Gycom lanserar eget sortiment med detektorer

Vi presenterade även ett urval av produkter från vår nya serie med detektorer som kommer lanseras runt årsskiftet. Även dessa med modeller som kan ställas in via Bluetooth för att förenkla för installatör och slutanvändare.

Snabbkoppling

Med 30 års erfarenhet lanserar vi nu vårt eget snabbkopplings­sortiment Gycom AC 166. Produkterna passar perfekt vid upphandlingar av större byggprojekt med kraft- och belysningsstyrning för exempelvis kontor, kommerciella fastigheter, skolor och sjukhus.

Med snabbkoppling minskar installationstiden med upp till 70% jämfört med konventionell installation. Detta resulterar i en total kostnadsbesparing på upp till 30%  

 

Nyheter från GE

Från General Electrics sortiment för lågspänning kunde man klämma och känna på ett stort antal produkter och de stora nyheterna som presenterades var en 1-modul bred personskyddsbrytare samt jordfelsbrytare typ B. ​Anläggningar som kan behöva jordfelsbrytare typ B är laddstationer för elfordon, solcellsanläggningar, utrustningar och applikationer med frekvensomriktare, medicinska utrustningar, röntgenapparater, hissar, rulltrappor, UPS-anläggningar, svetsutrustningar och laboratorieutrustningar.

 

Brett sortiment med mätinstrument

Vi visade upp ett urval av vårt sortiment med test och mätinstrument från Fluke, BEHA Amprobe, Testboy och Yokogawa. Några nyheter i sortimentet är bl a:

Installationsprovare Fluke 1664 FC

Den nya installationsprovaren Fluke 1664 FC är ett bra hjälpmedel för att uppfylla egenkontroll­programmet och dokumentationen när de nya elreglerna införs. 

Fluke 279 FC – Multimeter och Värmekamera med trådlös kommunikation!

Med en kombination av multimeter och värmekamera kan du nu felsöka och bekräfta en stor mängd olika elektriska problem.

Lagring och distribution av egenproducerad energi

På industrisidan presenterades vår stora nyhet för året – energilagring som erbjuder smart lagring och distribution av egenproducerad energi. Lösningen kan exempelvis stödja snabb laddning av ett elfordon eller effektivt lagra energi från ett solpanelsystem. Lagrad energi kan lätt användas av alla förbrukare i ett hushåll utan onödiga omkopplingar.

 

 

Industriella sensorer

Vi har även utökat vårt sortiment med sensorer från Panasonic. Nu kan vi erbjuda ett stort utbud av sensorer av alla de slag.

 

Frekvensomriktare för de flesta typer av installationer

FRENIC-Ace från Fuji Electric är en kostnadseffektiv frekvensomriktare som kan användas till nästan alla typer av applikationer - från fläktar och pumpar till specialmaskiner.

Relaterat