Mikä on GDPR?

GDPR on lyhenne sanoista General Data Protection Regulations ja se on EU:n uusi tietosuoja-asetus, joka astui voimaan 25.5.2018.

GDPR tuo tehokkaamman, riskipohjaisen ja yhdenmukaisemman lainsäädännön henkilötietojen käsittelyyn ja suojaukseen.


Miksi keräämme henkilötietojasi?

Gycomin on joskus kerättävä ja käytettävä henkilötietojasi, kuten sähköpostiosoitteesi, nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja yrityksesi. Keräämme tietoja sopimusvelvoitteidemme täyttämiseksi ja laillisista syistä sekä varmistaaksemme, että saat tuoteuutuuksia ja päivityksiä käytännöllisellä tavalla.


Miten keräämme henkilötietojasi?

Keräämme tietoja kun teet uutiskirjetilauksen verkkosivuiltamme, tilastotietoa sivuston käytöstä Google Analyticsin kautta, sopimuksista (mukaan lukien asiakastilaukset ja ostotilaukset), liikesuhteista ja vapaaehtoisista rekisteröinneistä messuilla. Käsittelemme tietoja aina sovellettavan lainsäädännön, kuten GDRP-asetuksen mukaisesti.


Mikä on Google Analytics?

Google analytics on Googlen liikenteenanalysointityökalu, jolla sivustojen omistajat näkevät miten sivustoa käytetään, kuinka usein ja kuka sitä käyttää.

Se voi myös kertoa miten käyttäjät löysivät sivuston, miten kauan he pysyvät ja mihin he menevät seuraavaksi. Tämä tarkoittaa, että Google Analytics on käyttäjätietojen käsittelytyökalu.

Google Analytics seuraa koodia, joka on liitetty sivuston sivuihin ja jokaiselle kävijälle annetaan uniikki tunnus, jotta Google Analytics voi kertoa kuinka monta yksilöllistä kävijää sivustolla on ja tuleeko käyttäjä takaisin.

Google Analyticsin avulla voimme seurata kuinka usein kävijät käyvät sivustossa, millä sivuilla he käyvät jne.

Googlen mukaan kerättyjä IP-osoitteita ei koskaan liitetä muuhun Googlen keräämään henkilötietoon.

Lisätietoa Googlen henkilötietojen suojauksesta: https://policies.google.com/privacy

Google tarjoaa menetelmän tämäntyyppisen tietojenkeruun deaktivointiin ja se on kuvattu seuraavassa linkissä: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Tämän analyysityökalun avulla voimme käyttää anonyymiä tietoa sivustomme kehittämiseen ja parantamiseen. Emme yritä selvittää henkilöllisyyttäsi, kun käyt sivustollamme emmekä yritä tunnistaa sinua yhdistämällä näitä tietoja muista lähteistä saataviin tietoihin.


Mikä on käsittelyn oikeudellinen perusta?

Näiden tietojen käsittelyn oikeudellinen perusta on sopimusvelvoitteiden täyttäminen, liikesuhteiden ylläpito, lailliset vaatimukset sekä suostumuksesi.

Sinulla on koska tahansa oikeus pyytää meitä lopettamaan henkilötietojesi käsittely. Jatkamme uutiskirjeiden ja tuoteuutisten lähetystä, kunnes peruutat ne.


Luovutammeko tietojasi ulkopuolisille?

Gycom kunnioittaa yksityisyyttäsi. Siksi emme koskaan myy tai luovuta henkilötietoja kolmansille osapuolille ellei viranomainen pyydä sitä ja laki vaadi sitä. Käytämme luotettuja palveluntarjoajia henkilötietojesi käsittelyyn ja turvaamme ne sopimuksilla. Esimerkiksi markkinointia tai tuotteiden toimitusta varten.


Miten turvaamme henkilötietojasi?

Turvaamme tietosi rajoittamalla käyttöä niin, että ainoastaan työntekijät, joiden on tunnettava tiedot, pääsevät niihin käsiksi. Tietokoneverkkomme, myös langattomat, on suojattu käyttöoikeuksien tarkastuksella ja salasanalla.


Kuka vastaa henkilötietojen käsittelystä Gycomissa?

Asiakkaiden henkilötiedoista vastaavat Daniel Väisänen ja Vladimir Vujic. Toimittajien henkilötiedoista vastaa Anna Cederlund.

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos haluat tietää, mitä tietoja tallennamme tai jos haluat, että tietoja korjataan tai siirretään tai jos haluat, että lopetamme tietojesi käsittelyn, rajoitamme tietojen käyttöä tai poistamme tiedot. Voit tehdä se lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen dataprivacy@gycom.com. Sinulla on myös oikeus valittaa henkilötietojen käsittelystä Tietosuojavaltuutetulle.